DESPRE CE ȚARĂ ESTE VORBA ? ? ?

Este o ţară renumită pentru nivelul de trai ridicat sau pentru peisajele sale superbe, însă există numeroase lucruri pe care foarte puţini oameni le ştiu despre ea.

1. Dacă începe să ningă puternic în timpul nopţii, până dimineaţă este atât de multă zăpadă încât drumurile sunt acoperite complet, ceea ce face ca şofatul să fie imposibil. Cu toate acestea, autorităţile reuşesc de fiecare dată să cureţe străzile până la ora 8 dimineaţa.

2. În caz de război nuclear, acest stat are buncăre capabile să găzduiască întreaga populaţie.

3. În caz de război, autostrăzile pot deveni piste de aterizare sau decolare prin îndepărtarea gardurilor de separare a sensurilor de mers.

4. Piloţii din armata acestui stat nu pot atinge viteza sunetului în timpul antrenamentelor. Ar fi imposibil ca aceste avioane să nu intre în spaţiul aerian al altor ţări dacă ar zbura la astfel de viteze. În ceea ce priveştele aeronavele supersonice, acest stat are un acord cu un stat vecin prin care i se permite să intre în spaţiul aerian al acestuia pentru a putea atinge astfel de viteze.

5. Pentru a optimiza taxarea pentru colectarea deşeurilor menajere, sacii de gunoi au mărimi standard, impozitul local fiind inclus în preţ.

6. Producătorii de ciocolată au dezvoltat tehnici pentru a crea sortimente de ciocolată cu aur comestibil.

7. În cazul unui conflict militar, dacă acest stat doreşte să blocheze accesul în ţară, o poate face cu ajutorul unui număr redus de soldaţi, deoarece tunelele şi multe dintre autostrăzi sunt dotate cu tuburi de oţel care pot fi ridicate cu doar o apăsare de buton. De asemenea, copacii au fost astfel plantaţi de-a lungul autostrăzilor, astfel încât ar putea fi tăiaţi pentru a bloca drumurile. Tot în cazul unui război, ţara poate deveni „impenetrabilă” cu ajutorul vehiculelor blindate în mai puţin de o oră. Toate podurile sunt dotate cu „cutii pentru bombe” şi toate indicatoarele pot fi prăbuşite la pământ tot cu un buton. În munţi sunt construite multe baze militare, iar la poalele acestora au fost ridicate depozite sau buncăre pentru tancuri.

8. Maşinile din aceasta țară arată toate ca noi. Toata lumea realizează inspecţii regulate sau îşi repară autovehiculele.

9. Multe companii angajează personal pentru contabilitate, deşi aceasta s-ar putea face cu programe informatice. Rata şomajului în acest stat înregistrează valori dintre cele mai scăzute în lume.

10. Mulţi oameni laudă sistemul de transport din această țară. Cu un singur bilet poţi traversa ţara de la un capăt la altul cu diferite mijloace de transport – autobuz, tren sau vapor. Există, de asemenea, un sistem general valabil în care trenurile ajung înainte de ora fixă sau înainte de jumătatea unei ore şi pleacă imediat după, deci poţi schimba un tren într-un interval de 20 de minute.

11. În această țară ajutorul de şomaj se plăteşte timp de doi ani şi include şi concediu plătit. Tarifele de cazare şi transport pentru o altă destinaţie sunt incluse.

Cel puțin așa ne informează Business Insider, citat de Mediafax.

Despre ce țară credeți că este vorba ? Ați ghicit, sunt sigur. Elveția.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s