COLECTIV – BURETELE NU ARDE

 

Ne place sa jelim…nu ne intrece nimeni. Plangem, oftam, ne dam cu capul de pereti. Avem un cult fantastic al durerii. Suntem ahtiati dupa inmormantari. Ne adunam in strada. Acuzam primarul, guvernul, presedintele, medicii, SMURD-ul, pompierii, biserica. Tot ceea ce se intampla la noi e apocaliptic… ploaie, caldura, ger, accident, seceta, incendii, cardiaci, obezi. Vina e colectiva si a nimanui. Suntem mereu pe langa. Niciodata la tinta. Si acum pe scurt povestea:
In 2003, pe 20 februarie, in Statele Unite (USA)… O trupa rock are concert intr-un club – The Station. La un moment dat, exact ca in Colectiv, spectacolul pirotehnic aprinde izolatia fonica a localului. Totul dureaza fix 5 minute. Nimeni nu apuca sa-si dea seama ce se intampla. Bilantul… mult mai catastrofal: 100 de morti si 230 de raniti din 462 de participanti ! Nimeni nu-l acuza pe Bush jr, nimeni nu reclama ambulanta, vreun pastor de biserica, guvernator sau vreun serif  local.
Americanii merg direct la tinta! Primul acuzat este managerul spectacolului, care a primit 15 ani de inchisoare. Au urmat cei doi patroni ai clubului… 10 respectiv 15 ani de inchisoare. Apoi autoritatile locale, orasul WestWarwick si statul Rhode Island, 10 milioane de dolari. Urmeaza firma care a produs materialul fonic: 25 de milioane de dolari. Plus alte zeci de procese. Chiar si producatorul JBL, s-a trezit ca este actionat in judecata ca foloseste materiale inflamabile in boxe!
Asta inseamna „vrem o tara ca afara” ! Sa platim ! Sa ne usture! Concret!… puscarie si bani! Nu lacrimi, nu jale, flori si monumente. Nu ajuta! Peste un an, cei mai multi dintre noi, o sa uitam de cei morti. O sa stam la o tigara si la o bere cu FB-ul deschis… „Fa-mi ba un selfie… in fata la Colectiv!” Edi Gaftoi.
 Sa privim atent aceste imagini. Scanteile artificiilor sar exact si direct pe stalpul invelit in acel burete mult comentat. Nu ia foc nimic. Pe toata durata melodiei la fel de mult controversate, artificiile ard fix 16 secunde (sec:13-sec:29 din filmul de mai jos). Direct pe stalp, deci la intensitate maxima, scanteile sar fix 7 secunde (sec.17-sec.24 din acelasi film). E clar, teoria conform careia in timpul melodiei „The day we die” stalpul sau/si tavanul clubului a/au fost cuprinse de flacari cade. Cade de tot aceasta teorie care s-a vehiculat asiduu pe toate retelele de socializare referitor la cum, vezi-Doamne, Satana le-a indeplinit pe loc dorinta celor care cantau si scandau „the day we die”. In imaginile de mai jos, acel stalp „imbracat” in burete” este incercuit cu rosu.Q

 

Q-001

Q-002

Q-003

QQ

QQQ

QQQQ

QQQQQ

QQQQQQ

Deci care sa fie explicatia? Cand a „aparut” exact incendiul si de la ce? Sau de la cine? Asteptam cu totii raspunsuri oficiale. Aici aveti filmarea integrala a melodiei cu pricina.

https://www.youtube.com/watch?v=mtDHvKJYzhU

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s