HAPPY THANKSGIVING !!!

Ziua Recunoștinței (Thanksgiving Day) este o sărbătoare anuală de o zi, în care se mulțumește lui Dumnezeu pentru bogăția recoltei din acel an. Ea se sărbătorește în America de Nord (Statele Unite și Canada). Este o sărbătoare a FAMILIEI. În Statele Unite majoritatea afacerilor (în afară de magazine) sunt închise joi și vineri în săptămâna cu Thanksgiving pentru ca alături de zilele de sâmbătă și duminică, să se permită angajaților să se reunească, să serbeze împreună cu familia, mai multe zile la rând, chiar dacă sărbătoarea în sine ține doar o zi.

TKSGVNG-

Ca în fiecare an, pregătirile pentru sărbătoare au început din timp. Am căutat cel mai mare curcan din categoria „young turkey”, curcanii tineri sunt cei mai bine cotați. Am găsit unul care mi-a făcut cu ochiul, mare și ieftin. Bine, toți sunt ieftini, curcanii există pentru orice buzunar, fiecare trebuie sa aibă o bucată de curcan pe masă de Thanksgiving

PRET CURCAN

Ce avem noi aici ? ? ?

CURCAN

Gata. 99 cenți / pound, 21,98 pounds, adică un curcan de 9,96 kg. Doar 21,76 dolari. Perfect !!! Să trecem la treabă.

TKSGVNG

Am cumpărat curcan proaspăt, nu congelat. L-am mai lăsat la frigider 1 zi. Apoi l-am pus in chiuvetă, sub apă fiartă aproximativ 15 minute. Am scos din interior gâtul imens și organele interne (inimă, ficat) care sunt deja puse separat într-o punguță. Acestea pot fi folosite, separat, pentru o supă, de exemplu. Apoi l-am clătit cu apă rece, bine de tot. Acum este gata de marinat (pregătit pentru tava de cuptor). Prima dată, curcanul se pregătește în interior. L-am năclăit bine în miere. Apoi l-am spălat bine de tot cu lapte și frișcă proaspătă, făcută în casă. Am pus în interiorul lui banane tăiate felii, felii de măr roșu, scorțișoară, sare și piper negru măcinat. L-am lăsat așa preț de 20 de minute, timp în care am început să pregătesc „patul” pe care va sta la cuptor.

CCC

Acest „pat” este garnisit cu mere felii, banane tăiate mărunt, feliuțe de morcovi, roșii mici tăiate, felii de kiwi, iar peste grătar, la capete, unde focul va fi întotdeauna mai puternic, am pus banane tăiate în două, după cum puteți vedea în fotografiile alăturate.

CC

Urmează condimentele dorite. Eu nu pun niciodată la curcan condimente specifice pentru curcan ci întotdeauna condimente pentru pește, porc sau găină. Ăsta e secretul care face ca în final, curcanul să aibă un miros și un gust aparte. După care am tapetat grătarul cu miere și frișcă, repet, făcută în casă, pentru că nu se compară la gust cu cea din magazin. Apoi am pus nucă pisată, care va da în final un miros excelent fripturii.

C-004

C-001

Peste toate acestea am împrăștiat mărar și praf de leuștean, coriandru, ienibahar apoi sos de usturoi. Ienibaharul e bine să fie din Guatemala, este diferit de cel din piață. Îl puteți găsi aici: http://magazinuldemirodenii.ro/mirodenii-pure/90-ienibahar-boabe-guatemala.html

C-003

C-005

M-am reîntors la curcan și i-am aplicat condimentarea de rigoare. Ienibahar, leuștean, mărar, praf de usturoi, scorțișoară. Am introdus în interior un fruct kiwi întreg, un măr și o portocală, ambele întregi, curățate de coajă, felii de banane, felii de roșii mici și câțiva căței de usturoi tăiați mărunt. Peste toate acestea am turnat puțin lapte care se va scurge pe el și va ajunge pe patul din tavă. Un praf de zahăr vanilinat peste damful de usturoi îi va da un miros exotic, irezistibil. Am așezat apoi curcanul în tava care trebuie să aibe dimensiunile necesare, astfel încât capacul să se așeze etanș. Ultimul retuș: scorțișoară, multă nucă pisată, frișcă din abundență și felii de banane așezate deasupra. Gata !!! Curcanul este pregătit pentru cuptor. I-am pus capacul (etanș, obligatoriu) și l-am pus la frigider pâna când va începe practic sărbătoarea. Va sta la cuptor la foc mediu în jur de 6-7 ore, astfel încât cam la o oră după ce musafirii au sosit, deci după ce aceștia „rad” aperitivele, trebuie să fie și curcanul gata. 

CURCAN

GATA !!!

CURCAN OALA

HAPPY THANKSGIVING !!!

S CURCAN

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s