AGRAMATISM si ANALFABETISM pe FACEBOOK – EP. 8

============================================================================

AGRAMÁT, -Ă, agramați, -te, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană) care face greșeli elementare de limbă; p. ext. ignorant, incult. 2.Adj. Care conține greșeli elementare de gramatică și de ortografie. – Din lat. agrammatos.
Sursa: DEX ’09 (2009)

=====================================================================

„ROMÂNI ÎN GERMANIA”

Să începem cu începutul: Unui agramat i se năzare tam-nisam, să-i scrie el, șmecherul, soției sale, o așa-zisă poezie, iac-așa, fără rimă, fără ritm, fără metru iambic (suntem convinși că nu a auzit de așa ceva), fără nimic, doar de dragul de a primi niște like-uri (evident, de la alți agramați). Țineți-vă bine:

LOL MARIUTA

Ei, acum e acum: Începe circul. Agramații îi ridică „opera” în slăvi. Priviți, citiți până la final și minunați-vă:

 

23

Din când în când, „poetul” intervine în discuția cu ceilalți:

22

21

17

Câțiva oameni culți și cu creierul conectat l-au atenționat că n-are nici în clin nici în mânecă, nimic în comun cu poezia. „Poetul” îi cataloghează imediat ca fiind „răutăcioși”. 

18

19

20

Osanalele continuă la adresa „geniului carpatin” de pe meleaguri și site-uri nemțești.

16

15

14

Un alt cititor cult îi atrage din nou atenția în legătură cu poezia. Nea Mitică încearcă să-i explice geniului că se pricepe probabil mai bine la făcut copii decât la poezie. „Poetul”, nimic, nu renunță și pace !!! Dar nu vrea să-l „jugnească cu cv m bn” pe Mitică, deci acesta a scăpat pentru moment ”nejugnit, fiind ”ocolit.

13

9

Laudele continuă:

10

11

12

8

7

6

Te doare mintea: „Poetul” mai născocește „la minut” „nește” versuri marca „Radaru acasai.

5

Din nou gălăgie, laude, osanale și urale lungi, prelungite:

4

3

2

1

Ne-am distrat copios și-am fugit cât ne-au ținut picioarele, cât mai departe de astfel de dialoguri, trialoguri sau pentaloguri, ce-or fi ele. Mulțumim din inimă „poetului” Emil că ne-a înfrumusețat seara, ne-a destins fețele și ne-a ajutat să râdem cu lacrimi. Ne-a lăsat totuși fără răspuns la logica întrebare: „Cum naiba s-au adunat atâția agramați într-un singur loc” ? ? ? Așa ceva… Ferească Dumnezeu… 

 

======================================================================

E clar… Cartea despre AGRAMATISMELE românilor ar putea fi mai groasă decât BIBLIA sau decât OMAGII de pe timpul ciuruitului. Vom încerca să cuprindem în ea doar textele și imaginile cele mai relevante, deși va fi greu de triat… Zilnic apar texte agramate noi și parcă făcându-ne în ciudă, vârsta celor agramați coboară. De râs, dacă n-ar fi de plâns… Să nu uităm că nu există nimic mai de preț pentru un popor decât graiul matern, întrucât acesta este plămânul prin care respiră întregul neam și suflarea în care se contopește sufletul român. Limba este cea mai mare comoară pentru un popor, este floarea sufletului, de aceea trebuie să o prețuim și să o îmbogățim mereu. Limba ne este patria și graiul, este atotputernicul talisman al românilor. Ea ne poate bucura cu sunetele sale dar ne poate și jigni. Prin grai putem evidenția iubirea și respectul față de țară, față de ceilalți oameni care trăiesc în această țară și nu numai. Limba nu se poate compara cu nicio comoară. Ea este unică, nu există nicio limbă asemenea, este melodioasă, dulce, deci este o comoară neprețuită. De aceea noi nu trebuie să o uităm în niciun caz sau să-i strâmbăm melodia. În graiul matern se ascunde amintirea trecutului nostru, zestrea noastră strămoșească, a originilor cu care suntem înfrățiți încă de la naștere. De aceea oamenii au calificat dintotdeauna limba română drept o comoară care nu are preț și poate fi moștenită din generație în generație. Trebuie să ne prețuim, să ne respectăm și să ne iubim limba, să n-o stâlcim sau să ne batem joc de ea, deoarece avem o patrie căreia trebuie să-i fim devotați cu tot sufletul.

În curând…CARTE AGRAMATI COPERTA

SAMI CARTE AGRAMATI

În curând, episodul 9 cu alte texte și fotografii cum nu ați mai văzut… Sau poate că da. Dacă dați peste minuni de acest gen, nu ezitați să mă contactați în privat, pe pagina de facebook SAMUEL CIOCAN și să-mi trimiteți perlele găsite. Confidențialitatea este absolut garantată. Încercați să faceți print-screen-uri care să cuprindă și numele celui care a postat minunea, perla, textul agramat, în așa fel încât toată lumea să știe exact despre cine e vorba. 

============================================================================

SA NE CITIM CU BINE !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s