VIDEO-CEAPA

A innebunit planeta cu provocarile la halit ceapa. Ma uit la niste filmulete postate pe retelele de socializare si imi vine mirosul de ceapa direct in nas. Bai, te uiti la ei, sunt oameni in toata firea, nu niste pustani de 13 ani, ca sa poti spune ca n-au minte. La prima vedere incerci sa ai pretentii de la ei. Când colo…

ceapa---

Una din film ingrijea de o batrâna si spunea pe filmare ca ingurgiteaza ceapa acum, repede, sa n-o prinda „baba”. Alta se furisase in bucatarie si spunea ca s-a „pitit” sa n-o vada nimeni. Ce mai conta ca o vede o planeta intreaga si câtiva de pe Uranus, conta ca nu o vede familia. Te doare mintea, nu alta. Se provoaca unii pe altii. Si ceilalti raspund provocarii, cum altfel, tot rozând o ceapa.

ceapa-

Comentariile de pe margine sunt de râsul gâstelor. „Ai trisat, ai mâncat ceapa rosie, aia e mai dulce”. „N-ai dat-o prin sare”.

ceapa--

„N-ai filmat strachina pâna la final, ti-a mai ramas un sfert de ceapa”. De râs daca n-ar fi de plâns. Pe timpuri, cineva a avut o idee de provocare on-line: „Care sunt ultimele 5 carti pe care le-ati citit?” Bineinteles ca erau si fiinte care copiau de pe net 5 titluri de carti tari de tot, sa para mai culti. Asa ceva… Bineinteles, ceapa halita cu strâmbaturi nu folosea la nimic, provocarea in sine, asijderea. „Just for fun” spuneau unii… Tare !!!

ceapa

Bai fratilor, vreti sa faceti ceva comic, provocati-va unii pe altii sa roadeti o scândura, sa mestecati un placaj, sa lingeti o talpa de bocanc sau sa pupati un ecran TV cu Monica Tatoiu in direct. Asa da !

bocanci

Ice Bucket Challenge a fost o „activity involving dumping a bucket of ice water on someone’s head to promote awareness of the disease amyotrophic lateral sclerosis”, OK, acolo s-au strâns sume astronomice pentru o cauza nobila, cinste celor ce au participat la o asa activitate. Dar când manânci uluci fara rost, numai de dragul de a te vedea lumea cât de lunga e uluca ta si cât de nespalati ai dintii, parca suna a altceva. Mi se pare o nesabuinta, ca sa nu zic o mizerie.

uluci-

De acord total cu o provocare culta, intre prieteni sau amici de facebook: „Filmeaza-te cu o carte din biblioteca ta si citeste in direct o fraza care ti s-a parut a fi speciala”, sau orice altceva cult, cu bun simt si care sa nu-ti provoace stari anxioase sau sa fie nevoie sa te feresti de cineva.

carti

Sau „Doneaza un leu, un dolar, un euro, o lira, pt o cauza nobila si spune in film pt ce anume ai facut asta, aratând tuturor chitanta, fara sa-ti vedem datele personale, logic, ci doar numele si prenumele”.

euro

Fa ceva constructiv daca Dumnezeu si-a calcat pe inima si ti-a azvârlit in cutia craniana niste resturi de creier. Chiar daca unora, fiind week-end si fiind plictisit, El a uitat sa le mai conecteze si axonii si neuronii la bruma aia de creier. Sau macar sinapsele. Dar voi, ceilalti, care mai aveti pretentia ca sunteti conectati la realitate, si carora o idee buna va poate trece si dincolo de bariera hemato-encefalică, faceti ceva in sensul asta ! Lasati naibii ceapa si pastârnacul in frigider, nu va mai strâmbati in camera video când va filmati rozând din ele precum iepurii si provocati-va unii pe altii la ceva mai cult, mai de „Doamne-ajuta” !

creier

Lasati culturile de ceapa in pace, salvati gardurile oamenilor, nu mai roadeti bocancii de schi ai vecinilor, pentru o amarâta de filmare. Nu merita. Nu ajungeti vedete cu asa ceva, puteti ajunge vedete daca faceti ceva concret, in viata reala, apoi puteti filma ce-ati facut si sa va laudati cu acel lucru cât vreti. Asa, da ! Si sa-i provocati si pe cei de langa voi sa faca si ei la fel. Sa aveti o zi buna !!!

psihedelic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s