ROMANIA DECADENTA

NOI ROMANI

1 – Românul râde pe toate drumurile de „cazanele” inmatriculate in Bulgaria dar il cinsteste cu multe beri pe unul care i-ar putea vinde un pont cum sa faca si el exact acelasi lucru cu propriul hârb.

2 – Românul injura toti câinii planetei cu proprietarii lor cu tot când calca pe Calea Victoriei intr-un rahat, dar sta drept ca o statuie si isi priveste in ochi cu o mândrie mârsava propria javra când face exact acelasi lucru si exact in acelasi loc.

3 – Românul te face incult instantaneu daca spui sau scrii ceva care nu-i convine, dar este fan Nelson Mondialu` si aplauda la scena deschisa chiraiturile la chitara ale lui Gigel Frone.

4 – Românul te atentioneaza ca esti vulgar si ca vorbesti porcos daca scapi o boacana verbala pe gaura de la gura dar râde si aplauda de fiecare data când Bendeac isi baga si isi scoate ceea ce considera el ca mai are, de fata cu mama si cu bunica lui, intr-o sala arhiplina si in plina emisiune tv.

5 – Românul are pretentia sa-l denumesti cult si civilizat dar in masina lui cu geamurile larg deschise racnesc Guta, Salam, Sandu Ciorba si Ferdinand de la Tâncabesti.

6 – Românul se schimonoseste daca gaseste un fir de par pe fata de masa a unui restaurant dar alege sa manânce de pe jos produse vândute de tarani pe marginea santului sau sa bea lapte tinut in soare ore intregi pe o treapta a unei scari de bloc.

7 – Românul isi face selfie in cele mai ciudate si neintelese pozitii si situatii, afisându-se lejer in spatiul public, dar te ameninta cu raport la facebook daca faci imprudenta sa ii preiei o poza si sa o arati altcuiva „fara sa-i ceri permisiunea”.

8 – Românul n-ar trece pe banda doi nici mort ca sa-l lase pe unul sa intre lejer pe autostrada dar ii arata toate semnele posibile pe care le poate face cu mijlociul daca altul nu-l lasa pe el sa faca exact acelasi lucru.

9 – Românul urla si ameninta pe politistul care vrea sa faca ordine pe un trotuar alungând vânzatorii ambulanti, dar injura pe toti taranii planetei când iese din bloc si calca in toate resturile pe care acestia le-au lasat in urma lor.

10 – Românul il injura din rarunchi pe Radu Banciu când acesta ii spune adevaruri care il dor dar ii face din strada poza cu blitz prin geamul televiziunii când acesta este in emisie pentru a avea in telefon o poza cu el.

11 – Românul are ultimul tip de bolid la scara blocului situat in ultimul colt adânc din Ferentari, frumusetii de masina bagându-i-se benzina odata pe luna, de 20 de lei, in ziua de leafa si asta doar pentru mândria de a conduce doua-trei ore pe luna, noaptea ca hotii, pe Magheru, o masina de fite.

12 – Românul ii injura pe toate retelele de socializare pe cei batrâni si neputinciosi dar le cumpara acestora mararul si patrunjelul vândut direct in strada, pe o coala de ziar, pe motiv ca „fac si ei bani de-o pâine pentru copii si nepoti, saracii…”.

13 – Românul iti da in cap la propriu daca spui ceva negativ despre populatie, la modul general, dar nu se mai opreste din a te pupa daca-i spui „nu de tine e vorba”.

14 – Românul aproape ca-ti cere de la obraz un cadou, evident, gratis, dar evita cât poate subiectul când e vorba sa-i ceri sa faca si el la rândul lui exact acelasi lucru.

15 – Românul sare cu gura si te cearta ca vrei sa mergi gratuit atunci când esti prins fara bilet si din cauza ta sta autobuzul si intârzie el unde are de mers, fiind intru totul de acord cu controlorii, dar il felicita la scena deschisa pe sportivul filmat in timp ce batea aceiasi controlori.

16 – Românul face fite aristocratice parsive când vede un mar cu niste pamânt pe el la o taraba in piata, dar cumpara un mar mult mai mizerabil de la evazionistii din coltul strazii, pe motiv ca „e mai ieftin, oricum il spal”.

17 – Românul iti da „block” pe facebook daca ii arunci pe pagina lui un articol scris de tine pe motiv ca „vrei sa-ti faci reclama”, dar da trei like-uri in acelasi timp aceluiasi articol si-l share-uieste toata ziua când il citeste tot pe aceeasi pagina a lui, dar postat de altcineva.

18 – Românul se strâmba in toate felurile când vede mizerie pe strada si injura autoritatile care „nu-si fac treaba”, dar arunca pachetul de tigari gol, chistocul si orice gunoi care il incomodeaza exact pe aceeasi artera de circulatie, in vazul tuturor.

19 – Românul ii jigneste in toate felurile posibile pe vârstnici, dar ii priveste golaneste de dupa perdele când acestia dau zapada de pe alei si de la intrarile in bloc.

20 – Românul râde de cel care uita sau pronunta gresit vreun cuvânt românesc dupa 20 de ani de locuit in Spania dar el e primul care pentru a arata lumii intregi cât este de cult foloseste zilnic „OK, training, design, discount, management, team-building, voucher si bye-bye”.

21 – Românul se plânge toata ziua ca sunt prea multe camere video in preajma lui, se simte urmarit si spionat, ca Big Brother il pândeste la orice pas, dar urla in gura mare ca daca erau mai multe camere video si mai performante, cu recunoastere faciala, la metrou, s-ar fi putut evita accidentele si ar fi prinsi mai repede criminalii.

===========================================================================

Per total, românul „vrea o tara ca afara” dar n-ar face nimic sa ajunga la acel nivel, intotdeauna vinovati fiind autoritatile, primarul, notarul, sectoristul sau popa si niciodata el. Absolut niciodata.

In asemenea conditii, cu atâtea antiteze la o singura natie, avem pretentia sa ne mai revenim vreodata? Un popor cu atâtea ciudatenii si cu o asemenea scara de valori va putea oare sa mai iasa din mocirla in care bâjbâie de-o viata? Doar intreb.

Pentru a le putea da posibilitatea tuturor celor care s-au regasit in aceste exemple sa-mi umple linistiti frigiderul in ajunul sarbatorilor, fac abia la final precizarea ca nu generalizez scriind aceste rânduri (nici n-as avea cum sa fac asta, pentru ca România are si oameni minunati), dar e bine sa nu ascundem gunoiul sub pres sau dupa usa si sa aratam intregii lumi si fata mai putin cunoscuta a unor semeni de-ai nostri. Trebuie sa spunem planetei ceea ce altii trec sub tacere in mod intentionat, dar in acelasi timp sa iubim România asa cum este ea.

           SARBATORI FERICITE TUTUROR !!!

LOVE RO

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s