RADU BANCIU DESPRE HALEP

radu banciu

„Este un paradox să devii lider mondial după un turneu pe care îl pierzi. Este ridicol să devii numărul unu într-un sport în care nu ai câştigat niciodată nimic, dar aşa sunt clasamentele în lumea de astăzi. Performanţele ei nu o ridică la nivelul unei campioane. Nu vorbim despre un sportiv ieşit din comun.

halepp

Noi nu avem atu în niciun sport şi sigur că oamenii au nevoie de idoli. Ea nu este vreun om remarcabil, din punct de vedere sportiv. Ăsta e adevărul, mândria prostului de pe Internet care nu a făcut nicio performanţă în viaţă şi atunci se legitimează cu asta. Halep a fost mereu ambiţioasă şi a fost întruchiparea dârzeniei pe teren, dar i-au lipsit atuurile estetice. Niciodată nu a fost o jucătoare de creaţie, de inteligenţă evidentă pe teren. Nu are mental de divă, de Şarapova, de Serena. La Simona Halep, mentalul nu există.

halep==

Când va da peste o jucătoare de excepţie, va lua bătaie. Ea nu a progresat. Halep face tenis pentru avere, pentru notorietate, pentru a-şi umple zilele cu ceva. Ati văzut care este limbajul ei. Limbaj de Gică Popescu, de Hagi, de Lăcătuş. Ştie să înjure un pic pe teren, ştie să facă un pic de scandal. Nu ştie să se dozeze din punct de vedere mental. Halep nu are cultura tenisului”, a spus Radu Banciu.

halep---

„Noi vorbim despre Halep că este mare sportivă, în condițiile astea? Încă o dată, este legitimă bucuria românului, dar, din păcate, valorile nu sunt astea. I-am avut pe Brâncuși, Enescu și punct. Și pe Neagu Djuvara. Nu am văzut niciun român revoltat că țara asta în parte nici nu l-a băgat în seamă pe nenea ăsta din urmă. Astea sunt adevăratele valori, dragi prieteni. Nu o sportivă care joacă tenis fără să aibă talent. Dă bine în minge, sigur, dar din muncă. Sportul e un spectacol, nu e o muncă. Munca este la menghină, uzină, nu pe teren. Acolo sunt mari campioni, că asta vă place să spuneți, la fotbal cei care aveau glezna fină, ăia sunt campioni. Nu cei care muncesc și trudesc. Ăstora, bravo lor. Bravo lor. Dar sunt acolo în colțul lor. Nu-și va aminti istoria. Încă o dată spun, marile valori nu sunt acolo.

halep--

Sigur, fiecare se bucură și suferă de ce poate, pe ce își permite. Din păcate, nu cultivăm nimic cu sportul ăsta, n-avem pe nimeni. Suntem săraci cu duhul”, a mai spus jurnalistul. „Presa nu trebuie să vorbească despre Halep ca despre Ceaușescu, nu trebuie să vorbească despre Halep ca despre Hagi. Să știți că în alte țări nu se face la fel. De fiecare dată când a fost într-un moment cheie, Halep a clacat. Despre ce vorbim? Nu se poate la nivelul ăsta. Ce mare campioană?” a tunat Radu Banciu. „Nu a realizat nimic până acum, nu a câștigat niciun titlu de Mare Șlem. Dacă astăzi s-ar opri tenisul, nu ar rămâne în istorie pentru că nu are cu ce. 

halep-

E valabil și la Hagi. El a jucat din instinct. A avea un instinct, a juca pur și simplu nu înseamnă inteligență. Nu putem să nu raportăm lucrurile la realitate. Cum să nu îl comentezi pe Hagi că e un agramat? Cum să nu-l comentezi pe Ilie Năstase că e prost? Cum să nu o comentezi pe Simona Halep că este o arogantă? Lucrurile acestea sunt realități. Care este rolul presei? Să aducă osanele unui sportiv? Eu zic că nu! Pentru ce aduc osanale Simonei Halep? Pentru că este româncă. Acum plânge lumea că are 3 finale pierdute, toate extrem de importante. Nu a câştigat niciodată un mare trofeu. 

halep

Ce mă surprinde pe mine e altceva: oportunismul suporterului român. Asta chiar e deranjant pe undeva. Nu auzim pe nicăieri, nici în public nici în presă, despre Irina Begu, despre Monica Niculescu, despre Ana Bogdan, despre Sorana Cîrstea. Pe astea nu le încurajează nimeni? Oare de ce? Halep ne-a sărit în față și ne-am bucurat să citim un text de asemenea profunzime, chiar emoționant, sau dacă ar fi să îi cităm corect pe cei de la Digi, „o superbă declarație”, ăsta e termenul folosit de confrații noștri de la Digisport. „Superba” declarație a Simonei Halep, de fapt este un mesaj pe care biata fată, o să vedeți, cu gramatica la nivelul clasei a II-a, trimite așadar un mesaj către colega sa Monica Niculescu. Acesta din urmă a reușit să o învingă în primul tur la Doha în Qatar pe Maria Sharapova. Iată ce îi scrie: „E o victorie mare şi o felicit din suflet, chiar i-am trimis un mesaj. M-am bucurat mult să văd că a reuşit şi ea. Aşa cum am mai spus, Sharapova a fost un nume mare în tenis şi mereu când jucăm contra ei chiar ne dorim să câştigăm. Şi eu am făcut-o anul trecut pentru prima dată şi mă bucur că şi Monica a făcut-o”. 

HALEP=-

Asta e „superba” declarație a Simonei Halep reluată de cei de la Digisport! Acum, e adevărat că ți se face rușine când citești așa ceva, dar ăsta e bunul nostru național, că noi nu ne mândrim atât cu „Orbitor” cât cu mesajele Simonei către Monica. Un copil de clasa a II-a se exprimă mai bine. Această frază este de tipul Gheorghe Hagi, de tipul Gigi Becali”, a incheiat Radu Banciu.

HALEP-=

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s