10 AUGUST 2018, UN NOU FÂS

dragnea

Regimul Dragnea se va sfârsi oricum. Fie va esua singur in vreun dezastru economic, fie va demisiona benevol, fie nu va mai fi votat când va veni sorocul unei noi alegeri. Dar de aici si pâna la a sustine ideea ca „diaspora” va scrie istoria pe data de 10 august, ca multimea adunata va da buzna in sediul guvernului si ii va da pe toti afara, ca toti cei care lucreaza in strainatate vor face intr-o zi ceea ce n-au facut bucurestenii in atâtia ani… e cale lunga. Cum sa-ti imaginezi ca se va strânge o gramada organizata formata dintr-un milion de oameni in Piata Victoriei? Si chiar asa sa fie, ce cred ei ca vor rezolva? Ati ghicit, nimic. Statul reprezentat de fortele de ordine vor mentine calmul si linistea oricum. Daca vor exista elemente instigatoare la violenta, fortele de ordine vor riposta, cum e logic intr-un stat democratic. Primaria sustine ca organizatorul mitingului ar fi spus ca renunta la a mai strânge oameni in piata. Daca e asa, toata adunatura va fi considerata ilegala si masurile se vor lua in consecinta. Daca din contra primaria minte si de fapt mitingul are autorizatie, se va strânge gramada oficial si legal.

frp renunta la miting

Bine, zbierate, tipete, voci ridicate si portavoci vor fi, dar asta nu inseamna ca „se scrie istoria” in acea zi. Nici pe departe. Prevad ca vor fi ceva incidente si ciocniri ale „rasculatilor” cu fortele de ordine. Dar doar atât. Per total insa, va fi un fâs, asa cum au fost toate zbieretele din adunaturile precedente. Nu va fi pe 10 august o revolutie ca in 1989, degeaba se pacalesc unii singuri ca vor darâma guvernul si-i vor alunga pe toti membrii lui. Sa fim seriosi, un guvern si o conducere de stat se pot schimba prin vot, nu prin „crima, sânge, fum si foc” cum visa mai ieri un nene intr-un dialog cu un reporter de televiziune. Ascultati aici si minunati-va!

Decât sa inciti la violenta si mai ales la crima, mai bine iesi la vot si nu stai pitit in casa când sunt alegeri. Nu votezi dar pe urma te vaiti patru ani. Pai ce-ai facut, mai nene, mai? Daca n-ai votat, n-ai niciun drept sa comentezi pe perioada acelui mandat. Taci, inghiti fara sa comentezi iar peste patru ani nu mai repeti greseala. Doamne, da-le minte unora!

Un comentariu

  1. Pingback: ZOOM PE „FÂS” | BLOG. SAMI BLOG.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s