ZOOM PE „FÂS”

emblema jandarmerie

Inca din data de 8 august scriam AICI cum ca „marele miting din 10” va fi un fâs. Multi nu m-au crezut si nu-i condamn pentru asta. Fiecare poate avea propria perceptie despre lume si viata. Pai, mai oameni buni, la modul cum ati anuntat voi cu 2-3 saptamâni inainte pe toate canalele sociale si in toate live-urile ca veniti 1 milion sau mai multi, ca intrati cu totii in curtea Guvernului, ca intrati in cladire, ca schimbati voi pe toata lumea si dati voi guvernantii afara, ca veti scrie istorie, ca va fi o noua revolutie, ca veti schimba totul pana la 12 noaptea, toata diaspora fiind condusa de un cioban din Maramures, Lucian Luca… cum voiati sa va astepte Jandarmeria? In pantaloni scurti? Luca ameninta ca „pazea, vin ardelenii” si concepuse cartoane cu „No, amu-i bai!” Deci se anunta „bai mare”!

lucian luca

Acum dupa ce „baiul” a trecut, ma mir ca mai aveti curajul sa deschideti gura…

no amui bai

Noi am fost toata familia plus inca o familie de prieteni in Mall Baneasa, apoi am ocolit „locul vostru de adunare” tocmai prin Dorobanti, ca nu-i asa, nu trebuia sa fiti deranjati, ne-am dus in Cismigiu apoi in alt mall si in final la intoarcere, ocolindu-va din nou, pe intuneric, ne-am plimbat prin Herastrau. Sa vezi si sa nu crezi! Nicio patrula de jandarmi „rai” cum le ziceti voi, nu s-a luat de noi, nu ne-a gazat, nu ne-a „pulanit”, nu ne-a dat cu spray, copiii nostri s-au jucat si s-au simtit excelent toata seara, oare de ce? Si ca noi au fost sute, mii de alte familii din Bucuresti care au vrut sa-si petreaca weekendul intr-un mod frumos si eficient si n-au vrut sa fie conduse de un cioban din Maramures sau de acel american, sau de acel canadian sau mai rau, de Sandy, de Angi, de Bot…

cismigiu

Bai protestatarii lu` peste, n-o mai fredonati atâta! 99% dintre voi au venit cu gândul sa darâme guvernul. De cel putin doua luni v-ati pregatit „lovitura”, s-au cheltuit bani multi pentru asta. Bine, nu ati luat voi acei banuti, i-au luat cei ce va intoxica cu stiri false, adica propaganda! Toti „liderii” vostri in frunte cu ciobanul maramuresean Luca au anuntat o revolutie, oare revolutiile sunt pasnice? Acum când ati constatat ca nu v-a reusit „revolutia” va plângeti ca babele ca v-au julit jandarmii in loc sa va intâmpine cu flori si stati la coada la INML sa va prezentati „vânataile”? Daca ati fi ocupat guvernul, ati fi strigat „Victoriiieeee”! Acum ce mai strigati? Doamne, Tara asta este pierduta! E coada la Urgenta, se duc unii sa vada daca nu cumva s-au îmbolnavit, la o saptamâna dupa ce au inhalat gaze lacrimogene. Ca piperul cel mult le deranja hemoroizii! Ar trebui, zic eu, sa faca si teste ADN sa afle daca nu cumva s-a modificat de la vreo grenada luminiscenta. Ascultati aici: https://www.youtube.com/watch?v=ZXeuWlJDBrc Acum mai comentati ceva? 

euro

Si mai terminati cu „banii trimisi in tara de diaspora”. Se supraliciteaza contributia banilor din diaspora. Ei sunt, in mare parte, bani „morti”. Nu sunt investiti in ceva dinamic, intr-un motor care sa aduca plus-valoare. Pe de alta parte, s-a inceput urmarirea penala in rem pentru savârsirea infractiunilor de purtare abuziva, abuz in serviciu si neglijenta in serviciu în legatura cu modul de interventie al jandarmilor in timpul protestului din 10 august. Asta se poate lasa cândva cu avertismente verbale sau scrise, micsorarea salariului pe 1 luna, pe trei luni, amânare cu 1 an a urmatoarei avansari in grad si cam atât. In niciun caz cu fortarea vreunei demisii sau cu excluderea din jandarmerie a vreunui jandarm, sau mai rau, inchisoare, asa cum cer oamenii care protesteaza inca in piata, nici ei nestiind inca pentru ce. Pe de alta parte sunt foarte multi cei care ii felicita pe jandarmi pentru mentinerea ordinii si liniste publice si pentru interventia rapida si sigura din data de 10 când practic au curatat piata instant. Am spicuit mai jos doar câteva opinii adunate din spatiul public.

1111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111

Si exemplele pot continua la nesfârsit. Ca si mesajele celor din tabara opusa care sunt vehemente la adresa Jandarmeriei si a partidului de guvernamât. Vreti ca acest partid sa plece fiindca e corupt? OK, mergeti la vot. Democratic, schimbati tara si pe conducatorii ei. Nu stati acasa in ziua de votare iar apoi va vaitati 4 ani de ce nenorociri s-au abatut asupra voastra si de cât de rau o duceti din cauza „partidului” sau a puterii. E simplu, nu?

votvot-

Reamintesc ca asa cum am scris in articolul de AICI inca din data de 8 august, toata „diasporada” anuntata cu surle si trâmbite de niste auto-denumiti „lideri” a fost un mare fâs. Acum cei ce au fost invinsi isi ling ranile si trebuie sa-si asume infrângerea pe toate planurile. Atât le-a mai ramas de facut, sa isi puna filmarile pe facebook, sa se uite la ele, sa caute imagini in care vezi-Doamne jandarmeria „ii gaza si ii batea fara rost” si sa injure in continuare Guvernul. Logic, nici ei nu sunt multumiti in sinea lor cu ce-au „realizat” dar n-o sa recunoasca asta vreodata. Seara de seara, in fata Guvernului mai ramâne o mâna de oameni care scandeaza „Nu cedam!” alaturi de cunoscutele injuraturi la adresa partidului de guvernamânt. „Diasporenii” s-au reintors la locurile de munca din tarile lor si batuti si gazati si cu banii… cheltuiti. Câtiva dintre ei care au avut mai multe zile de concediu au ales sa le petreaca la mare cu familiile, dându-si si ei seama ca nu le-a iesit „revolutia” anuntata pe facebook ca fiind „cu foc, fum si sânge”. Vamile au fost pline. Mitingul anuntat a fi „cu sânge” a fost compromis…

VAMAvama-

Ma uit seara de seara din balcon la cei câtiva protestatari ramasi in piata cum scandeaza la ore târzii in noapte, fara grija zilei urmatoare, fara gândul ca a doua zi ar trebui sa mearga la serviciu. Ma uit de sus si imi place sa-i vad cu un zoom puternic cum intre scandari râd, glumesc, fac miscari smecheresti si copilaresti specifice omului fara griji si din când in când se gaseste câte unul sa urle in goarna cine stie ce mascari sau sloganuri deja invechite. Sa reamintim ca adunatura asta a fost anuntata cu 2-3 luni inainte, capsunarii, constructorii, agricultorii si badantele anuntând „foc, fum si sange”. Ciobanul Lucian Luca din Maramures anunta „No amu-i bai!”, toti „liderii” badantelor si ai muncitorilor de prin santierele Europei anuntau ca vor intra in Guvern, ca vor schimba oamenii din Guvern, ca vor da foc, ca vor scrie istorie, ca va fi o noua revolutie si cu toate astea, unii protestatarii „pasnici” spun senini ca n-au stiut ca vor fi actiuni masive ale Jandarmeriei sau vreun scandal public si de-asta si-au luat copiii in brate si in cârca la Guvern in piata. Când afli pe toate TV si pe FB de asa ceva, tu iti iei odrasla in brate sau in cârca si te duci cu ea in multimea aia? Pai inseamna ca esti iresponsabil, iti asumi si-ti meriti soarta. Protectia Copilului ar trebui sa iti ia copilul definitiv intr-un centru de plasament, in secunda doi. Intr-o tara europeana nordica asa s-ar fi intâmplat cu siguranta. Acolo când nu esti un parinte capabil sa-ti cresti copilul in conditii optime ramâi fara el. Per total, ca sa concluzionam, „diasporenii” au ramas cu ochii-n soare si cu nasu-n gaze, Jandarmeria si-a facut treaba, dupa spusele oficialilor, Departamentul pentru situatii de urgenta (DSU) spune ca gazele sunt conforme cu normele in vigoare si sunt neletale, iar acum celor veniti din strainatate „ca sa aduca fum si foc, sa rastoarne Guvernul si sa instaureze adevarata democratie in România” nu le-a mai ramas decât sa-si stearga lacrimile, sa-si linga ranile, sa mai urle prin vocea câtorva persoane care seara de seara salasluiesc in fata Guvernului, sa faca naveta la tribunale si procuraturi pentru a incerca sa-si anuleze amenzile, sa faca ditamai cozile la INML chiar si dupa o saptamâna sau doua de la „represalii”, ca sa-si scoata certificate medico-legale care sa ateste ca „au fost batuti” ei nefacând practic nimic si fiind „pasnici”, sa dea interviuri la „presa online” unde sa arate cum stateau ei intr-un colt, cuminti si deodata s-a abatut „furtuna” asupra lor, nespunând ca ei anuntasera cu luni de zile inainte de eveniment ca „noi suntem furtuna”.

2dep situatii de urgenta gaze lacrimogene

Apropos de interviurile luate de „presa online: Cum naiba sa transmiti live cu telefonul dându-ti denumiri pompoase gen „Bariera TV”, Piata Victoriei TV”, „Antananarivo TV”, Gino si Miruna TV”, „Ciumpalac TV” si sa-i spui jandarmului din fata ta: „Da-te, ba, la o parte, lasa-ma ca eu sunt jurnalist, lasati presa in pace, sunt ziarist” iar tu ti-ai facut de fapt pe net printr-o aplicatie gratuita un ecuson pe care scrie mare cu alb pe fond albastru PRESS si atasezi o poza? Ai mai pus si un cod de bare in partea de jos a „legitimatiei de presa”, sa para veridica. Oare pot sa fac si eu un live din piata si sa iau interviuri celor de acolo spunându-le ca transmit pentru CIOCAN TV? Imi atârn de gâtlej un carton cu ceva gen „News”, o poza si gata, sunt ziarist, jurnalist de investigatii. Ar merge? Doar intreb.

sami press

Cam atât mai pot ei acum. Altceva nu mai au de facut cumintii „diasporeni” deoarece au fost obligati sa se intoarca inapoi in tarile lor fiindca, nu-i asa, sefii si patronii de acolo nu tolereaza ca angajatii lor sa intârzie la lucru peste zilele de concediu.

dragnea

In rest, Dragnea isi vede de treaba, a aruncat mai nou o fumigena cu un asasinat inchipuit sau nu, despre care toate televiziunile vorbesc acum mai in gluma, mai in serios in prime time si care tine prima pagina a tuturor ziarelor, incet-incet „jandarmeriada din 10” dându-se uitarii. Unii insa nu uita de esec si orgoliosi, anunta din nou un alt „10”, o alta intrunire a maselor, probabil mai mica, deoarece „diasporenii” si-au „halit” concediul pe anul asta. Probabil in fiecare 10 al urmatoarelor 36 de luni vom asista la câte-o adunare de-asta. Cine poate sti? Poate ca cei care se proclamau „Noi suntem furtuna” isi vor fi dat seama ca au fost doar un vânticel de stepa si raniti in orgoliul propriu sa incerce o noua manifestatie si poate vor nascoci alte sloganuri noi la adresa Guvernului, cele vechi fiind deja desuete. Cine stie? Tot ce ma ingrijoreaza privindu-i din balconul etajului 8 pe cei câtiva protestatari ramasi in piata chiar si la aceasta ora târzie din noapte  este ca in fiecare acest „10” va trebui sa-i ocolim din nou, in drumurile noastre spre mall, cinematografe sau parcuri, tocmai prin Dorobanti, ca sa nu-i deranjam si pentru ca ai nostri copii sa nu se amestece printre cei care protesteaza. Preferam ca ei sa se joace pe tableta intr-un parc, intr-un loc de distractii special amenajat sau sa fie plimbati cu masina noastra de serviciu prin locurile frumoase si pasnice din Bucuresti.

mall

In tinerete, fiind un impatimit spre fanatic programator si un specialist IT, rezonam inca din primul an de facultate cu ideea ca „odata, voi deveni si eu un „diasporean” iar copiii mei vor invata acolo la scoli mai bune si mai valoroase. In timp, perceptia mea despre „diasporeni” s-a naclait, s-a diluat si intr-un final s-a naruit, iar in ziua de azi niciun coleg de-al meu din multinationala n-ar dori sa plece prin vreo tara straina la munca, decat in vacante, asa cum mergem cu totii in fiecare an. Nici eu nu mai vreau sa muncesc „afara”. Prefer, cum spuneam, ca dupa orele de program sa stau in fotoliu pe balcon, intr-o mâna cu o cafea tare, neagra si in cealalta cu o scula pe care scrie „Advanced zoom – 2000x”.

canon 2000x

Am o priveliste superba, zi de zi, seara de seara, noapte de noapte… Si uite ca imi vine un gând… Ce-ar fi ca la mitingul viitor sa-i ocolim pe „rasturnatorii de guverne” pe la Gara de Nord? Ca toti ii ocolesc pe Dorobanti si deja e si acolo aglomeratie. Ar fi o idee. Dar mai e pâna atunci. Deocamdata stau cu zoom-ul pe piata. Voi sta cu el si pe urmatorul fâs. Un fâs de 2000x. Si zoom la fel.

miting

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s